Sil surft Biaritz

Sil is een surfer, duiker en strandjutter…

Sil houdt van water en de zee. Al sinds zijn jonge jaren surft hij. In de vakanties gaat hij naar zijn opa en oma in Biarritz om te surfen. Biarritz ligt in Frankrijk en is een ideale plek om te surfen.

Sil de surfer

Toen Sil wat ouder werd besefte hij dat plastic niet in de zee of op het strand hoort. Daarom loopt hij na het surfen met zijn vrienden langs het strand en raapt het plastic op wat hij ziet liggen. Hij wordt soms aangesproken door mensen die op het strand liggen of in zee dobberen. Die denken dat ze wat verloren zijn. ”wij rapen afval op” zegt hij. Mensen reageren positief en sommigen zijn zelf ook begonnen het strand op te ruimen.

Sil de duiker

Sil begon in 2017 met duiken. Duiken is een goede manier om te ervaren hoe mooi de onderwaterwereld is. Hij dook in de Filipijnen en Indonesië. Als hij onderwater rommel vindt, zoals plastic of winkelwagentjes, neemt hij dat mee en gooit hij het in de vuilnis.

In Hongkong hielp hij mee met verzamelen van gegevens over het koraalrif. Sindsdien wil hij Marine Biology studeren. In september gaat Sil studeren op het College of the Atlantic in Maine, Amerika. De universiteit ligt in een baai, direct aan het water van de Atlantische oceaan.

het strand van Biarritz, ideale surfspot